|
Про Бога я знала вже давно, бо виросла в хорошій сім’ї, ходила до церкви, молилася. Я точно знала, що Він є. Але попри це моє життя належало мені. У 1999р. влітку я була на сарепті в Зарваниці. Тоді мені було всього лиш 10 рочків, але у цей час я вперше побувала на молитві прославлення – вона сильно мене торкнулась і вірю, що з того часу Бог по-особливому тримав мене. Після сарепти мій брат пішов на спільноту, але мене з собою не взяв – я була надто маленька для цього. Вірю, що тоді був ще не час для мене.
Далі я жила, але відчувала, що мої прагнення не збігаються з бажаннями цього світу. В школі я мала авторитет і цілком могла стати частину “крутої компанії класу”, але чомусь мене до них не тягло. Я жила далі, молилась щовечора. Я прагнула любові, але шукала її по-своєму. Та і що я взагалі могла знати про справжню любов? Ніхто мені про неї ніколи не говорив, я не знала що це взагалі. Поняття “любов” я завжди асоціювала з стосунками між хлопцем і дівчиною, які ще називали “ходінням”. Тому моє серце сильно і глибоко захотіло цього, як єдиний прояв чогось близького, теплого, жаданого, доброго і вірного.
Друзів у мене не було. А хто вони такі? Про чисту дружбу, як і кохання, я дізнавалася з книжок. Часті депресії, сльози перед сном, коли насправді залишаєшся сам на сам зі своїми думками стали звичним явищем.
Тоді моя мама прийняла Ісуса в своє серце і насправді захотіла, щоби вся сім’я навернулася. Тата брала на служіння в протестанську церкву “Етнос”. А мене постійно “пиляла”, щоб я пішла з нею до протестантів чи з братом на спільноту. А я просто інстинктивно опиралася. Причини не було, лише бунт підлітка.
І весь цей час Господь оберігав мене від різних компаній, поганих звичок. Також дякую Йому за те, що не давав мені хлопця(про якого я просила кожного дня впродовж досить тривалого часу і насправді вірила, що це ось-ось станеться), бо тоді я не знаю що було б далі. А попри його відсутність я шукала далі.
Влітку, коли всі шкільні знайомі, з якими спілкувалась трохи більше, ніж з рештою, забували про моє існування, самотність проявлялась ще більше. Я їздила в табори відпочинку з надією хоч там зустріти омріяне кохання, але нічого далі не було – всі стосунки закінчувались ще не почавшись, мене це ранило і слава Богу за це!
У серпні 2004р. відбулась євангелізація на Театральному майдані в Тернополі і я зараз досі не можу зрозуміти як я погодилась туди піти. Тому що я була людиною, яка дуже боялась нових людей, була закомплексованою і зосередженою в собі, але Господь сказав : “Досить! Пора вже Моїй Олічці побачити світло!”. І це сталося. Під час євангелізації, я просто дуже сильно плакала, спочатку дуже соромилась, але потім стало всерівно – надто довго я всі емоції тримала в собі. Так було на перший день. Наступного дня євангелізація продовжувалась і я прийшла. І коли сказали, що можна вийти, щоб за мене помолилися, то певно Бог влив в мене вагон сміливості, бо я просто так би ніколи цього не зробила(Останні ряди, ніколи не висовуватись, бути непомітною – це моє місце було). Я пішла, не зважаючи на те, що ніхто не виходив і за мене молився Павло Монтецький (зараз о.Роман). Мене душили сльози, я питала чого я плачу і нічого не розуміла, але Господь робив свою роботу. Павло запросив мене на спільноту, сказав коли вона збирається. Я нічого конкретного не сказала. Але чомусь все-таки прийшла. То було 24 серпня День незалежності – для мого життя це досить символічно. Бо я по-справжньому наблизилась до незалежності, свободи.
Почався шлях навернення. Кожного зібрання я плакала впродовж десь місяців 6-7. Я плакала не від того, що мені було погано, що мене постійно ображали. Ні! Просто моє серце вперше пізнало смак справжньої любові! Воно було настільки самотнім, закритим, недоступним, так довго не знало любові! Так довго її прагнуло, що коли це нарешті сталося, то не могло довгий час звикнути і кожен доторк Господа здавався миттю блаженства.
Зразу ж я почала відвідувати Школу Християнського Життя та Євангелізації з осені 2004р. Де і прийняла Ісуса Господом. Зростала духом там. Господь почав мене міняти. Я потрохи відкривалася, як ракушка з перлиною, але до перлини ще було далеко. Почали з’являтися друзі в класі. Весь мій 10-ий клас був, наче мене помістили в бульку, і я жила так, ніби попала на Марс. Господь оберігав мене від якихось сильних зранень, я просто розвивалася, пізнавала Бога, читала Його Слово.
Літо 2005р. було дуже сильним і будуючим. Навіть просто тим, що це було найкращу літо з усіх мною пережитих до цього, бо не було вже самотності. А це був час з Господом.
Школа в Карсилові кін. червня – поч. Липня. Бог провів унікальну роботу в мені.
І зараз відчуваю себе зміненою і коли дивлюсь на пройдений шлях, то дивуюся на скільки Бог благий! На скільки добрий і терплячий. Не можу віддячити Йому, немаю чим, і через те стараюсь робити з свого боку усе, щоб приности радість для мого Татуся і для Його улюблених діток.
_________________ Віра є запорукою того, чого сподіваємося, - доказ речей невидимих. Євр.11,1
|